One Ocean Week 2023


I april 2023 vil seilskipet Statsraad Lehmkuhl returnere til hjembyen Bergen fra jordomseilingen The One Ocean Expedition. I løpet av 20 måneder vil skipet ha seilt over 55 nautiske mil, besøkt 36 havner over hele verden og bygget ny kunnskap om havet.

Skipets hjemkomst sparker i gang One Ocean Week 2023, også kalt Havuken, som arrangeres for første gang 15.-21. april. Dette blir en uke med en rekke arrangementer innen politikk, næring og kultur. 

One Ocean Week 2023 søker å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om den viktige rollen havet har for bærekraftig utvikling i et globalt perspektiv. Gjennom uken skal Bergen sette søkelys på å skape havet vi trenger for fremtiden vi ønsker oss.

One Ocean Week 2023 er åpen for alle som er interessert i å bevare og bruke havet, sjøene og de marine ressursene på en bærekraftig måte.

Logo of Vestland County Council
Logo of Bergen City Council

Arrangement

Fireworks seen from city docs

15. april 2023

 Statsraad Lehmkuhl's hjemkomst 

Statsraad Lehmkuhl returnerer til Bergen etter endt jordomseiling. 

16. april 2023

Offisiell mottakelse 

Kun for spesielt inviterte gjester

Ordfører i Bergen inviterer representanter for havregioner og -byer til en offisiell mottakelse i Håkonshallen. 

17.-19. april 2023

The Ocean

Oppdag havbedrift- og forskningssamarbeid for innovasjon, bruk av ny teknologi og lær av eksempler på bærekraftig bruk av havressurser. Du vil møte forretningsledere, akademikere, beslutningstakere, investorer, gründere og studenter som alle brenner for havene. 

17.-21. april 2023

5th Climate Change Symposium

Det femte “International Symposium on Effects of Climate Change on the World’s Oceans Ecosystem” vil bli holdt i Bergen under One Ocean Week 2023.

17.-21. april 2023

Bedriftsbesøk

Bergen har et stort utvalg av verdensledende havselskaper, og i løpet av One Ocean Week får du sjansen til å besøke og få kontakt med ledende næringer og forvaltningsmiljøer i bergensregionen.

17.-21. april 2023

Oppdag Bergen

Som europeisk kulturby, verdensarvby og UNESCO matby tilbyr Bergen opplevelser og kultur på høyt nivå. Bergen er selve hjertet i de norske fjordene, og gir deg en ideell kombinasjon av natur, kultur, arbeidsliv og storbyopplevelser.


Høynivåmøte

Rune Bakervik

Byrådsleder
Bergen kommune

Jon Askeland

Fylkesordfører
Vestland fylkeskommune


Byrådsleder i Bergen Rune Bakervik og fylkesordfører i Vestland Jon Askeland vil også arrangere et høynivåmøte for spesielt inviterte gjester om byers og regioners rolle og ansvar for et bærekraftig hav.Kontakt

Send gjerne en e-post til contact@oneoceanweek.no dersom du har spørsmål eller ideer.

Bergen kommune

Once Ocean Week
.